KOM IN ACTIE!

"ALS IEDEREEN ZIJN STEENTJE BIJDRAAGT, DAN ONTSTAAT ER ZOVEEL RIJKDOM" 

 

Wist je dat 1 op de 4 kinderen in Rotterdam opgroeit in armoede? Dat zijn meer dan 40.000 kinderen! Deze kinderen gaan zonder ontbijt naar school, krijgen geen cadeautje als ze jarig zijn en kunnen niet eens sporten of hebben geen fiets om naar school te gaan. Hele simpele dingen die wij als vanzelfsprekend zien. 

 

De kinderen kunnen zich op school niet concentreren, hebben geen uitlaatklep, worden ze vaak gepest en doordat ze vanuit huis meekrijgen dat ze er niet over mogen praten beginnen ze zich te schamen met een wereld vol leugens en een laag zelfbeeld als gevolg. 

 

De projecten die SzG opzet en uitvoert werken langs vier hoofdlijnen/kernbegrippen:

  • Bewustwording van de aard en de kern van het probleem armoede.
  • Inspireren (van communities) tot doen en delen.
  • Beïnvloeden van bestaand armoedebeleid.
  • Empowerment van kinderen en jongeren.

Wil je weten welke projecten al zijn gerealiseerd? Kijk op de projectpagina

 

 

Interview Stichting Jei - ter gelegenheid van het 29 jarig bestaan van het Kinderrechtenverdrag

Stem zonder Gezicht vormt een stem voor alle kinderen die niet in hun basisbehoeften worden voorzien. Voor de kinderen die onzichtbaar blijven wegens armoede. 


SzG gelooft in de kracht van community en gelooft dat gemeenschapsgevoel een belangrijk grondbeginsel is voor een veilige, vriendelijke en inclusieve samenleving. SzG roept de samenleving op om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen en alle kinderen als ‘onze’ kinderen te gaan zien. Zo kunnen wij deze kinderen beschermen, begeleiden en ze liefde, aandacht en erkenning geven.

SzG gaat actief op zoek naar partners in de samenleving om samen de krachten te bundelen. Wij leggen contact met bewoners van Rotterdamse wijken, met ondernemers, met wijkorganisaties, scholen en diverse (culturele) instellingen en bouwt daarmee een gemeenschap op die samen voor hetzelfde doel gaat staan. 


Uit solidariteit met de 40.000 Rotterdamse kinderen in armoede leeft Vanessa Umboh zelf al een paar jaar van 28 euro per week. “Mijn kinderen hebben ook geen keuze, snap je?” 

Vanessa Umboh werd geportretteerd door fotograaf Sacha de Boer voor Margriet magazine, hing als 1 van 80 stoerste vrouwen van Nederland in museum Amsterdan naast prinses Laurentien, werd genomineerd voor: VIVA400-awards in de categorie Wereldverbeteraars, de Rotterdamse Kinderrechten Award, Rotterdamse Vrouw van het jaar 2019. Haar verhaal stond in de NRC, de Telegraaf, de Libelle en met talloze andere platforms en media. Draag jij Rotterdamse kinderen die in armoede opgroeien ook een warm hart toe? 

 

Help mee

Wij werken aan projecten langs vier hoofdlijnen/kernbegrippen:

  • Bewustwording van de aard en de kern van het probleem armoede.
  • Inspireren (van communities) tot doen en delen.
  • Beïnvloeden van bestaand armoedebeleid.
  • Empowerment van kinderen en jongeren.

Wil je weten welke projecten al zijn gerealiseerd? Kijk op de projectpagina

 

Om deze projecten te ontwikkelen en uit te voeren hebben wij donaties nodig. Dit kan een donatie zijn van je kennis, tijd of talent of een donatie in geld. Als je je wilt aanmelden als vrijwilliger kan je het contactformulier invullen. Wij nemen dan spoedig contact met je op!

 

Monetaire donaties hebben wij momenteel hard nodig, je kunt eenmaling doneren of maandelijks een bedrag naar keuze laten afschrijven. Alle kleine beetjes zijn welkom! Klik op de button hieronder!

 

Stem zonder Gezicht verwerkt je gegevens volgens de Wet bescherming persoonsgegevens