A home away from home

Hier werken wij SAMEN aan een betere toekomst voor onze Rotterdamse kinderen.

 

 

Om de rechten van onze kinderen te kunnen dienen en ze te bieden wat ze verdienen is een veilige, stabiele plek een belangrijke voorwaarde. Wij hebben nu een plek in Rotterdam, waar wij samen met partners talentontwikkelingsprojecten, workshops en activiteiten gericht op educatie, cultuur, creativiteit, kunst, natuur, techniek, sport en beweging aanbieden. Toegankelijk voor alle kinderen in de wijk, zodat ook de meest kwetsbare kinderen, de beste kansen krijgen om hun volle potentieel te kunnen ontwikkelen.

Het huis met als slogan ’A place for U’. Alle workshops en activiteiten onder één dak waar onze kinderen ook naartoe kunnen komen bij behoefte aan liefde, aandacht, erkenning en stimulans. Een kinderrecht. 

 

“It’s easier to raise strong children than to heal broken adults”

Lichamelijke Gezondheid

De Talentz Skool biedt in het gemeenschapshuis verschillende activiteiten aan, aanbod gericht op de vraag van de gemeenschap. Lichamelijke activiteiten zoals dans, muziek, drama en sport zullen hier onderdeel van zijn, wat tevens bijdraagt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Psychische Gezondheid

Wonen in een verstoorde thuissituatie doet veel met een kind. In het gemeenschapshuis is er ruimte voor kinderen om kind te zijn. Activiteiten om te ontstressen en er is liefde en aandacht voor iedereen.

Wonen

Een dak boven je hoofd is voor een mens een basisbehoefte. Maar wat als jouw huis niet in een thuis kan voorzien? In het gemeenschapshuis is ruimte om je thuis te kunnen voelen, anderen te ontmoeten en je huiswerk te maken. Een thuis vóór en dóór de gemeenschap.

Sociale Relaties

Leven in armoede beperkt mensen actief mee te doen in de maatschappij. Sociale activiteiten kosten veelal geld, wat als jij of  je ouders geen geld hebben? Het gemeenschapshuis is een plek voor iedereen, met of zonder geld. Een plek om samen te komen, kennis op te doen, te ondernemen en relaties op te bouwen.

Werk & Activiteiten

Talentontwikkeling gaat verder dan de schooluren. Door aandacht te hebben voor de talenten van kinderen en door hen kansen te bieden om deze te ontplooien, kunnen zij opbloeien in plaats van overleven. Kinderen hebben óók
andere mensen nodig die hen aanmoedigen om hun talenten te ontwikkelen en ‘onzichtbare’ deuren voor ze te openen.

Zingeving

Zingeving heeft alles te maken met waarde, betekenis en bedoeling. Ons leven moet zinvol zijn en dat is het wanneer we van betekenis zijn of als ons leven een bedoeling heeft. Maar wat als je hierin geen voorbeelden hebt? In het gemeenschapshuis leren de kinderen door het aanbod/de programma’s meer over hun zingeving.

Geldstress

Bij veel gezinnen in IJsselmonde beheersen geldzorgen het dagelijks leven. In het gemeenschapshuis kunnen kinderen even ontsnappen uit de stressvolle thuis situatie. Ze kunnen gebruik maken van de verschillende activiteiten.

Help jij ons mee bouwen aan de toekomst van ons Rotterdam?

Draag jij Rotterdamse kinderen die in armoede opgroeien ook een warm hart toe?

Om dit gemeenschapshuis te realiseren hebben wij donaties nodig.

Dit kan een donatie zijn
van je kennis, tijd, talent of een donatie in geld.

Doneer

Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of doorlopend, is zeer fijn! Doneren kan eenvoudig en veilig via Geef.nl.

neem contact op

5 + 2 =