SZG IN DE MEDIA

'MaatschapWij videoportret'

Donderdag 10 december 2018

MaatschapWij maakte op 10 december 2018 deze videoportret gemaakt van Stichting Stem Zonder Gezicht oprichtster Vanessa Umboh. Zij geeft de veertigduizend Rotterdamse kinderen die in armoede opgroeien een stem. 

Libelle rubriek: Voor Elkaar

Zaterdag 1 december 2018

In december stond Stichting Stem Zonder Gezicht oprichter Vanessa Umboh in de rubriek 'Voor Elkaar' van de Libelle. 

'Een vrouw naar ieders hart'

Woensdag 28 november 2018

Auteur en columnist Nico de Beer interviewde Vanessa Umboh over haar werkzaamheden voor Stichting Stem Zonder Gezicht en over het vaak onzichtbare leed dat armoede heet.


Samen Leven Gaat Door | Armoede in de stad #1 - Open Rotterdam

Vrijdag 16 november 2018

In het eerste aflevering van 'Samen Leven Gaat Door' getiteld 'Armoede in de stad' is er ook aandacht voor de inspanningen van Vanessa Umboh van de stichting Stem Zonder Gezicht.

'Wie wint dit jaar de Rotterdamse Kinderrechten Award'

Vrijdag 16 november 2018

Op 20 november – de Internationale Dag van de Rechten van het Kind - reikt wethouder Judith Bokhove (jeugd en taal) de Rotterdamse Kinderrechten Awards uit op het stadhuis van RotterdamVanessa Umboh van stichting Stem Zonder Gezicht is 1 van de 3 genomineerden.

'Gewoon Stoer: 80 vrouwen van Nu'

Donderdag 1 november 2018

Onze Vanessa is uitgeroepen 1 van 80 stoerste vrouwen van Nederland volgens Margriet Magazine. Fotograaf Sacha de Boer heeft 80 stoere vrouwen in hun kracht vastgelegd in een serie unieke portretten - als een hulde aan álle vrouwen die kleine of grote dromen waarmaken.


'Lancering Quiet Rotterdam'

Donderdag 18 oktober 2018

Op 18 oktober werd Quiet Rotterdam gelanceerd en Stem zonder Gezicht was er ook bij.

Stichting Quiet brengt Rotterdammers die in armoede leven (Quiet-members) in verbinding met bedrijven en instellingen (sponsors en donateurs).

Meer weten? https://quiet.nl/rotterdam

OPEN Rotterdam was er ook en heeft onze Vanessa werd geinterviewd

'VIVA400-Wereldverbeteraars'

Donderdag 4 oktober 2018

Het is Vanessa's levenswerk om armoede te bestrijden en liefde te stichten. Hiervoor zette ze ‘Stichting Stem zonder Gezicht’ op, waarmee ze een stem geeft aan kinderen in Rotterdam die niet in hun basisbehoeften worden voorzien. Voor haar werk voor Stichting Stem zonder gezicht is Vanessa genomineerd voor een VIVA400-award in de categorie 'Wereldverbeteraars'. 

'Rotterdamse Powervrouwen genomineerd voor VIVA400-Awards

Donderdag 4 oktober 2018

Rotterdam is goed vertegenwoordigd in de categorie Wereldverbeteraars van de VIVA400-Awards. Onder de genomineerden: Vanessa Umboh van Stem zonder Gezicht . 


'Hand in hand tegen armoede'

Woensdag 17 oktober 2018

Op het plein voor station Rotterdam Centraal op Wereldarmoededag wordt woensdagmiddag actie gevoerd om aandacht te vragen voor armoede in Rotterdam. "Het gaat om 40 duizend kinderen en een kwart van onze stad. Daar moet verandering in komen", zegt Vanessa Umboh van de stichting Stem Zonder Gezicht. 

'Zwaarder straffen? Pak liever de armoede aan!'

Zaterdag 22 september 2018

Strenger straffen in probleemwijken kost veel en levert weinig op zeggen Rachel Heymach en Vanessa Umboh. Mensen die het al moeilijk hebben, lopen een nog grotere achterstand op. [Reactie op uitspraak van meneer Dijkhoff, fractieleider grootste regeringspartij  VVD:"Criminaliteit in probleemwijken dubbel zo hard bestraffen." ]

'Speelgoed voor alle kinderen!'

Dinsdag 14 augustus 2018

Vorige week deelde het Community Talent Centre in samenwerking met Stichting Stem zonder Gezicht, Stichting Talentz skool en actieve bewoners speelgoed uit aan alle kinderen!

Vanaf 14:00 konden de kinderen terecht in het center om hun speelgoed uit te kiezen. 


'Wijkdiner vol verbroedering en ideeën'

Zondag 9 juli 2017

In Huis van de Wijk het Klooster werd een heerlijk wijkdiner gehouden. Wel bijzonder was dit gezamenlijk initiatief van het Klooster en de stichting Stem zonder gezicht. De maaltijd werd bereid met overschotten van de supermarkten en dan nog wel door kinderen uit de buurt.

Catalyse Conference

Woensdag 25 april 2018

Filantropen over heel de wereld kwamen naar Rotterdam om na te gaan welke problemen er in stad Rotterdam spelen en hoe zij eventueel met hun kennis, netwerk en geld zij deze stad kunnen helpen met sociale problemen.

 

Onze Social Pioneer Vanessa werd gevraagd als een van de interessante makers, creatievelingen die de stad Rotterdam rijkt telt, om haar visie op wat de stad Rotterdam nodig heeft om armoede aan te pakken. Kijk je mee?

'Humans of Kralendijk'

Donderdag 12 april 2018

Djenn Pocornie-Martis was in de zomer van 2018 in Nederland. Ze leerde over Vanessa haar verhaal en besefte dat dit ook kinderen op Bonaire treft. Daarom schreef ze een stuk over Vanessa voor ‘Humans of Kralendijk’. Om op deze manier ook een bewustzijn op Bonaire te creëren. 


StadsinitiatiefRotterdam

Woensdag 15 maart 2018 

Stichting Stem zonder Gezicht - armoede treft  1 op de 5 kinderen in Rotterdam. Toen Vanessa dit las gaf haar hart haar in om voor deze kinderen te gaan staan en de stad bewust te maken en te inspireren om dit samen tegen te gaan. Dit mogen we niet toestaan in zo'n mooie stad als Rotterdam. Om deze boodschap uit te dragen heeft ze Stem zonder Gezicht opgericht. 

Peter van Heemst

Zondag 25 juni 2017

"Wie vertrouwen geeft, krijgt vertrouwen terug." Hoe begin ik mijn lofzang (want ja, dat zou dit stukje aanvankelijk worden) op Vanessa Umboh? Die bijzondere vrouw uit Rotterdam Noord, die kinderen een stem en een gezicht wil geven.

Samenleven.NU

Dinsdag 27 maart 2018 

Een zwart balkje over een gezicht. Meestal belooft dat niet veel goeds. Vanessa Umboh van dit initiatief heeft deze aanpak gekozen om Rotterdammers erop te wijzen dat er veel kinderen onder de armoedegrens leven.

 

Aan het slot van de uitzending duikt onze speciale verslaggever op.


Open Rotterdam

Woensdag 20 december 2017

Rond de driehonderd kinderen uit Schiebroek, Delfshaven, het Afrikaanderplein en AZC school Beverwaard kregen gedoneerd speelgoed, zoals ballen, poppen, auto's, knuffels, spelletjes en boeken.

AVRO TROS - De stelling

Woensdag 1 maart 2016

Een debat op het scherpst van de snede: tussen politici, maar tussen mensen uit alle lagen van de samenleving. Jort Kelder opent de deuren van zijn 'town'. 

Rabiapearl.com

Zondag 18 juni 2017

"Ik hoefde Parel, het kleine meisje van vijf jaar in mij, niet uit te leggen waar deze stichting voor staat. Ik hoefde haar niet uit te leggen dat er in Nederland en wereldwijd heel veel kinderen zijn die in armoede leven, honger lijden, niet gehoord worden en vooral niet onbezorgd kunnen opgroeien."


Algemeen Dagblad

Woensdag 14 juni 2017

Gratis speelgoed uitzoeken. De droom van elk kind. Voor de kinderen van basisschool ‘De Kleine Wereld’ kwam die droom vandaag uit.

Zadtalks – Be bold, be brave, be active.

Donderdag 8 juni 2017

Vanessa Umboh gelooft dat haar hart volgen de enige weg is naar een voldaan, ‘rijk’ en gelukkig leven. 

NRC - Verdienen en uitgeven

Maandag 22 mei 2017

Vanessa Umboh (38) werkt parttime in een lunchroom in Rotterdam. Daarnaast heeft ze een stichting opgezet waarmee ze zich sterk maakt voor kinderen die in armoede leven. 


RTV Rijnmond – Interview Chicks and The City

Woensdag 22 maart 2017

Interview Stem zonder Gezicht - RTV Rijnmond Chicks and The City.

RTV Rijnmond - Interview Dwars door Rijnmond

Zaterdag 18 maart 2017

Interview Stem zonder Gezicht - RTV Rijnmond Dwars door Rijnmond.

Broeder Johannes - De bezieling

Vrijdag 3 maart 2017

Sommige kinderen maken een ongelukkige start in het leven door armoede, verwaarlozing of uithuisplaatsing. 


Toys-4-All Noorderzon 010

Maandag 20 februari 2017

Toys 4 All is een initiatief van de stichting ‘Stem zonder Gezicht’. Deze stichting vindt dat de wereld er heel anders uit zou zien als we alles delen producten, tijd, expertise en ook speelgoed. 

Interview Nederland, O Nederland

Vrijdag 10 februari 2017 

"Wees niet bang, want het is belangrijk om te begrijpen wat angst voor elkaar met ons doet. Angst gaat een eigen leven leiden in ons hoofd, en dat voelt voor mij misschien wel als onze grootste vijand". 

Marinus van den Berg - Dagelijks brood

Maandag 30 januari 2017

Je schreef over die kinderen die met een lege maag op school komen. Een aantal jaren geleden vertelde de burgemeester van Enschede – nu van Groningen – gelijke verhalen.  Verhalen over de  verborgen en vaak ook onderschatte armoede.  

Bergen speelgoed in het Oude Noorden voor minder bedeelde kinderen.

Donderdag 8 december 2016

De actie draait om het inzamelen van speelgoed voor de minder bedeelde kinderen in de wijk, en in wijkcentrum 't Klooster wordt van ditzelfde speelgoed een tijdelijke winkel opgebouwd waarin al deze kinderen een stuk speelgoed mogen uitzoeken.


Download
Artikel humans of kralendijk.pdf
Adobe Acrobat document 99.5 KB
Download
Reactie op VVD fractieleider meneer Dijkhoff
42324469_10157870860383345_2001419042987
JPEG-bestand 287.6 KB