Hallo, ik ben Angelica van der Meer, 33 jaar oud en woonachtig in het bruisende Rotterdam Zuid. In de creatieve sector breng ik mijn dagen door, waar ik doe wat ik echt leuk vind: het faciliteren van creatieve workshops, het runnen van een platenlabel, het produceren en maken van podcasts en het verbinden van creatieve geesten met passende opdrachten.

Als kind kampte ik met faalangst, een obstakel dat ik moest overwinnen om te komen waar ik nu ben. Het stelde me op de proef, maar door de jaren heen heb ik geleerd hoe ik het kan bestrijden. Ik heb ontdekt dat de moed om iets te zeggen en te doen vaak belangrijker is dan een diploma.

Mijn jeugd was niet zonder uitdagingen. Ik heb een traumatische ervaring meegemaakt die lange tijd mijn leven heeft beïnvloed. Het verbergen van deze ervaring heeft me jarenlang belemmerd, maar nu, na het verwerkingsproces, voel ik me vrijer dan ooit. Mijn levensmotto is dat alles met een reden gebeurt, en ik geloof dat ik nu precies ben waar ik zou moeten zijn.

Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn ouders die mij altijd hebben ondersteund. In mijn werk zie ik helaas vaak jongeren die deze steun niet krijgen. Dit breekt mijn hart.

Aan jongeren die opgroeien in een omgeving met weinig kansen, wil ik zeggen: geloof in jezelf! Als je in jezelf gelooft, zullen anderen dat ook doen. Grijp elke kans die je krijgt, zonder excuses. Ga naar elke gratis workshop, netwerkborrel of talentenjacht die je kunt vinden. Laat zien wie je bent en bouw je netwerk uit.

Gelijke kansen zijn essentieel voor een eerlijke samenleving. Als dochter van een Surinaamse moeder en een Nederlandse vader ben ik me bewust van mijn privileges. Het is belangrijk dat iedereen, ongeacht afkomst, woonplaats, gender of inkomen, de mogelijkheid krijgt om te studeren en zijn of haar droombaan te kunnen uitvoeren.

Mijn grootste wens voor de toekomst is dat de afkomst en het inkomen van ouders geen rol meer spelen in de ontwikkeling van kinderen. Elk kind verdient een eerlijke kans om zijn of haar volle potentieel te bereiken. Laten we samen strijden voor gelijke kansen voor iedereen.