Ik ben Nassim, een Marokkaanse jongen van 25 jaar oud, die tussen twee contrasterende werelden is opgegroeid. Aan de ene kant de bruisende binnenstad van Rotterdam, de West Kruiskade, waar mijn oma woont. Aan de andere kant Pernis, een klein dorpje waar mijn ouders wonen. Deze verschillende werelden vormen de achtergrond van mijn leven en zijn de inspiratiebron voor mijn muziek.

Van jongs af aan werd mijn leven gekenmerkt door mijn passie voor muziek en voetbal. Toen ik echter geconfronteerd werd met tegenslagen in mijn voetbalcarrière en mijn schoolopleiding, besloot ik mijn leven volledig te wijden aan muziek. Ik begon te rappen toen ik 10 was en maakte mijn eerste beats op mijn 16e. Vandaag, op mijn 25e, zet ik mijn muzikale reis voort door verschillende releases te plannen en mij te richten op mijn doelen.

Ondanks mijn passie en toewijding was mijn reis niet zonder hindernissen. Als kind moest ik leren vertrouwen op mijn eigen pad, zelfs toen velen mij vertelden dat ik nooit iets zou bereiken met muziek. Het was een uitdaging om vast te houden aan mijn dromen en mijn geloof in mijzelf, vooral omdat ik maar weinig steun en motivatie van anderen kreeg.

Mijn opvoeding in een omgeving vol criminaliteit heeft me waardevolle levenslessen geleerd. Ik heb geleerd individueel te zijn, zelfs in een groep, en ik heb ervaren dat mensen het niet altijd goed met je voor hebben. Deze ervaringen hebben me mensenkennis en inzicht gegeven, en hebben me geleerd om mensen tot op zekere hoogte te vertrouwen. Dit heeft mijn benadering van mensen in mijn huidige leven en werk beïnvloed; ik behandel iedereen als individu en geef ze echte aandacht, ongeacht hun leeftijd of afkomst.

Als iemand die is opgegroeid in een omgeving met weinig kansen, zou mijn advies aan kinderen in vergelijkbare situaties zijn om aan zichzelf te werken, zichzelf op de eerste plaats te zetten en zich zorgen te maken om hun eigen welzijn. Ik geloof dat gelijke kansen belangrijk zijn, maar ze zijn helaas een luxe geworden. Toch geloof ik dat je, als je jezelf weet te onderscheiden door je passie, talent en discipline, de barrière die je altijd heeft tegengehouden kunt doorbreken.

Mijn wens voor de toekomst is dat we in onze samenleving minder afhankelijk worden van hokjes en subgroepen. Dat we elkaar niet beoordelen op basis van afkomst, rijkdom, uiterlijk of geluk, maar dat we proberen elkaar echt te begrijpen. Dat we de ander zien, in al hun individualiteit en menselijkheid.

Het onderwerp kansenongelijkheid ligt mij nauw aan het hart, en ik wil actief bijdragen aan het verkleinen van deze ongelijkheid. Dit doe ik onder andere door talent te motiveren en inspireren, en me te laten motiveren en inspireren. Voor mij is dit een wisselwerking. In alles wat ik doe, probeer ik zoveel mogelijk contact te maken met mensen en een positieve invloed te hebben, met name in de hiphop-industrie.

Mijn reis is tot nu toe niet zonder obstakels geweest, maar elke uitdaging heeft bijgedragen aan wie ik nu ben en wat ik nu doe. Ik wil deze ervaringen delen, om anderen te inspireren en hen te laten zien dat het mogelijk is om je dromen na te jagen, ongeacht je achtergrond of de uitdagingen die je tegenkomt.

Ik ben Nessim, en dit is mijn verhaal.