Selecteer een pagina

Hallo, ik ben Richard Lugten een drukbezet man, gepassioneerd door maatschappelijk ondernemen, muziek en sport, met name basketbal en martial arts. Vandaag deel ik mijn verhaal.

Als kind was ik bescheiden en onzeker, maar basketbal heeft mij gevormd en geholpen deze obstakels te overwinnen. Op mijn elfde begon ik te spelen en op mijn zestiende te coachen. Ik was goed in beide en werd altijd gevraagd om mee te doen. Het basketbalpleintje was mijn tweede thuis.

Ik heb veel te danken aan mijn coaches, vooral aan Arjan de Bruin. Hij zag iets in mij en maakte mij belangrijk. Het was dankzij mensen zoals Arjan dat ik mijn dromen kon realiseren.

Mijn advies aan kinderen die opgroeien in een omgeving met weinig kansen: zoek een bal en oefen, beweeg veel, help anderen, werk hard, geef nooit op en maak ambassadeurs die positief over je spreken.

Ik geloof dat gelijke kansen cruciaal zijn omdat de wereld er beter van wordt. Het is mijn wens om deze gelijke kansen binnen de basketbalwereld te vergroten. Momenteel moeten kinderen die op eredivisie niveau spelen, een bedrag van 600 tot 1600 euro aan contributie betalen. Voor hard werken moet je dus betalen. Ik vind dit absurd en het zorgt ervoor dat kinderen uit minder welvarende gezinnen nooit aan bod komen. Ik wil hier graag iets aan veranderen.