Wereldarmoededag

Stem zonder Gezicht - Stop Armoede in Rotterdam

We wonen in de armste stad van Nederland en kinderen zijn daar de dupe van. Stem zonder Gezicht en Talentz Skool vragen alle Rotterdammers om voor deze kinderen (op) te staan.

1 op de 4 Rotterdamse kinderen groeit op in armoede. Dit zorgt voor een flinke achterstand. Zo is het lastig om les te volgen met een lege maag, kunnen veel kinderen niet mee op schoolreis of hebben geen warme kleding in de winter en kunnen niet op een sport. Veel Rotterdammers zijn zich niet bewust van de omvang van dit probleem. Hoewel het niet voor iedereen voelbaar is, wonen we in de armste stad van Nederland.

Kinderlijke wens

Vier kinderen van de Talentz Skool staan op en vragen met een schouwspel aandacht voor Rotterdamse kinderen in armoede. Deze kinderen zien de armoede onder leeftijdsgenoten en zij vinden het belangrijk dat volwassenen goed voor alle kinderen zorgen. Zij geven op hun manier een geluid af dat het ook anders kan: samen en betrokken.

It takes a community to raise a child

Die woensdagmiddag stonden zij op het Stationsplein voor het Centraal Station in Rotterdam en nodigden de passanten uit om hand in hand om de kinderen te gaan staan, zodat er een cirkel van betrokken mensen om de kinderen heen gevormd werd.

Betrokkenheid maakt verschil. En dat is wat wij vragen: sta op voor onze kinderen en vorm een community tegen armoede.

Campagne

Van dit schouwspel werden beelden gemaakt voor een promotievideo voor www.stoparmoedeinrotterdam.nl. Daar is meer informatie te vinden over de gevolgen van opgroeien in armoede. Video hieronder.

Stem zonder Gezicht

Stem zonder Gezicht vormt een stem voor alle kinderen die niet in hun basisbehoeften worden voorzien. Voor de kinderen die onzichtbaar blijven. Wij geloven in de kracht van de community en menen dat gemeenschapsgevoel belangrijk is voor een veilige, vriendelijke en inclusieve samenleving. Stem zonder Gezicht roept de samenleving op om samen verantwoordelijkheid te nemen en alle kinderen, als ‘onze’ kinderen te gaan zien. Een pleidooi voor medemenselijkheid en Rotterdamse daadkracht. Wat als we alle kinderen als ónze kinderen gaan zien en de handen ineen slaan. Dan maken we lokaal een wereld van verschil.

Artikel van RTV Rijnmond

https://www.rijnmond.nl/nieuws/174031/Hand-in-hand-tegen-armoede

Wij hebben ook jou steun nodig, doneer een bedrag of steun ons maandelijks zodat we dit werk kunnen voortzetten en kinderen kunnen helpen.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

oktober 17, 2018