Wijkdiner Kloosterbuurt vol verbroedering

In Huis van de Wijk het Klooster werd een heerlijk wijkdiner gehouden. Wel bijzonder was dit gezamenlijk initiatief van het Klooster en de stichting Stem zonder gezicht. De maaltijd werd bereid met overschotten van de supermarkten en dan nog wel door kinderen uit de buurt.

Natuurlijk was coach Marlyne van Cucina di Mama aanwezig met een wakend oog. Geen diner zonder onderlinge kennismaking en zonder aan te dringen op originele bewoners ideeën over de Klooster programmering, dit als een soort voorafje. Populair waren ontmoetingsmaaltijden, feesten, cupcakes bakken, maandelijkse optredens van jonge muzikanten, techniek en theater. Wilt u het menu weten wat u heeft gemist? Rijst met kerrie of ketjap kip, lekkere peentjes, aardappeltjes en paprika.

Het toetje was een unieke combinatie van de kinderen, een mix van chocolade, kersen en slagroom, allemaal afkomstig uit de pakketten. De originele kinderen gebruikten wat ze van de buurtondernemers gekregen hadden.‘Met weinig kan je veel doen’ besloot organisator Vanessa Umboh ‘Het wijkdiner brengt ons samen en is voor herhaling vatbaar. Wist je dat het hele diner slechts € 7,80 gekost heeft? Dat was de kracht van het project. Iedereen een beetje delen, samenbrengen en creëren.’

Bron:

http://www.noorderzon010.nl/huis-van-de-wijk-rotterdam-noord/wijkdiner-vol-verbroedering-en-ideeen/

Vaardigheden

Gepubliceerd op

juni 28, 2017