Family Winter Event IJsselmonde

Family Winter Event IJsselmonde

Zaterdag 15 december 2018 ging het dak eraf! Sport, spel, knutselen, graffiti workshop, eigen soep maken optredens van de YTC kids en de enige echte Dirk Scheele in IJsselmonde. En als kers op de taart, een familiebuffet en speelgoed uitzoeken in de Speelgoed bus.
Als gevolg van armoede binnen het gezin, is het voor 1 op de 4 kinderen in Rotterdam niet vanzelfsprekend dat ouders hun kinderen dat te bieden wat wij met zijn allen wensen voor al onze kinderen: gelijke kansen! Dan kunnen wij dat als gemeenschap IJsselmonde toch wel! Dat is de boodschap die wij met zijn allen met dit Family Winter Event wilden uitdragen. Alle kinderen uit IJsselmonde werden uitgenodigd, ongeacht sociale status of achtergrond, want elk kind telt!

174 kinderen samen met hun gezin waren aanwezig en we hadden met zijn allen enorm veel plezier. Dit alles kon natuurlijk niet zonder de vele betrokken Rotterdammers en Rotterdamse organisaties die zich vrijwillig hebben ingezet om onze IJsselmonde kinderen en gezinnen een leuke middag te
schenken. Thanx a million ALL: voor je tijd, je inzet, de donaties in allerlei vormen en je bereidheid. Wat een liefde!

Dit evenement is mogelijk gemaakt door: Talentz Skool en Stem Zonder Gezicht ism Donovans Performing Arts, Annuska Nickolson’s Todler Unit, st. Steensoep, Urban Skillz, Drive 2 Connect en Alacritas.

Sponsors: Albert Heijn, Ostoy, Gebied IJsselmonde en JBR

Wijkdiner Kloosterbuurt vol verbroedering

Wijkdiner Kloosterbuurt vol verbroedering

In Huis van de Wijk het Klooster werd een heerlijk wijkdiner gehouden. Wel bijzonder was dit gezamenlijk initiatief van het Klooster en de stichting Stem zonder gezicht. De maaltijd werd bereid met overschotten van de supermarkten en dan nog wel door kinderen uit de buurt.

Natuurlijk was coach Marlyne van Cucina di Mama aanwezig met een wakend oog. Geen diner zonder onderlinge kennismaking en zonder aan te dringen op originele bewoners ideeën over de Klooster programmering, dit als een soort voorafje. Populair waren ontmoetingsmaaltijden, feesten, cupcakes bakken, maandelijkse optredens van jonge muzikanten, techniek en theater. Wilt u het menu weten wat u heeft gemist? Rijst met kerrie of ketjap kip, lekkere peentjes, aardappeltjes en paprika.

Het toetje was een unieke combinatie van de kinderen, een mix van chocolade, kersen en slagroom, allemaal afkomstig uit de pakketten. De originele kinderen gebruikten wat ze van de buurtondernemers gekregen hadden.‘Met weinig kan je veel doen’ besloot organisator Vanessa Umboh ‘Het wijkdiner brengt ons samen en is voor herhaling vatbaar. Wist je dat het hele diner slechts € 7,80 gekost heeft? Dat was de kracht van het project. Iedereen een beetje delen, samenbrengen en creëren.’

Bron:

http://www.noorderzon010.nl/huis-van-de-wijk-rotterdam-noord/wijkdiner-vol-verbroedering-en-ideeen/