8 day Challenge Toys 4 ALL

8 day Challenge Toys 4 ALL

Madelon van der Tol, studenten van InHolland en SzG bundelden hun krachten en riepen de 8 Day Challenge in het leven.
In 8 dagen tijd wisten wij genoeg gedoneerd speelgoed in te zamelen om een enorme speelgoedwinkel te bouwen op de Agnesschool in de wijk Feijenoord waar 1 op de 3 kinderen opgroeit in armoede. Voor deze kinderen is een bezoekje aan een speelgoedwinkel vaak niet eens weggelegd. Daarom bouwden wij er zelf een!

Krachtenbundeling

Middels het netwerk en onze social media kanalen deelden wij een oproep om speelgoed te doneren. Erasmus X stelde haar locatie beschikbaar als ontvangst- en sorteerplek. Met de studenten en vrijwilligers keken wij het speelgoed goed na en maakten het in orde om op 21 december alles naar de Angesschool te brengen. Samen met de klassenassistenten en moeders die betrokken zijn bij de school bouwden wij in 1,5 uur tijd de winkel op.

Het resultaat? 400 kinderen werden blij gemaakt met een gratis speelgoedwinkel waar iedereen een cadeautje voor zichzelf mocht uitzoeken! Voor de kinderen van groep 7 en 8 was er een speciale doneeractie uitgezet en konden wij hen allemaal verblijden met een bioscoopbon.

Totale kosten: 125 euro. Eten voor de studenten en heel veel tijd en inzet van betrokken Rotterdam

Christmas 4 All

Christmas 4 All

Als gevolg van armoede is het voor 1 op de 4 kinderen in Rotterdam niet vanzelfsprekend om een kerstcadeautje te krijgen of een speelgoedwinkel te bezoeken. Stichting Stem zonder Gezicht vindt dat alle kinderen deze ervaring verdienen en roept de samenleving op om samen verantwoordelijkheid te nemen, juist voor die kinderen die onzichtbaar blijven en die wij vaak niet horen.

Toch een cadeautje
Stichting Stem zonder Gezicht werkt samen met Het Gelukshuis,  MiiSoHappy  en Stichting Steensoep om een bus vol gedoneerd speelgoed te laten rijden. Door het bundelen van krachten binnen onze eigen community bouwden we een Amerikaanse bus – de “Drive to Connect Bus” om tot een leuke speelgoedwinkel waar kinderen rijk of arm iets mogen uitzoeken. Zo is iedereen even gelijk, en weten we zeker dat we ook onzichtbare kinderen dienen.

Family Winter Event IJsselmonde

Family Winter Event IJsselmonde

Zaterdag 15 december 2018 ging het dak eraf! Sport, spel, knutselen, graffiti workshop, eigen soep maken optredens van de YTC kids en de enige echte Dirk Scheele in IJsselmonde. En als kers op de taart, een familiebuffet en speelgoed uitzoeken in de Speelgoed bus.
Als gevolg van armoede binnen het gezin, is het voor 1 op de 4 kinderen in Rotterdam niet vanzelfsprekend dat ouders hun kinderen dat te bieden wat wij met zijn allen wensen voor al onze kinderen: gelijke kansen! Dan kunnen wij dat als gemeenschap IJsselmonde toch wel! Dat is de boodschap die wij met zijn allen met dit Family Winter Event wilden uitdragen. Alle kinderen uit IJsselmonde werden uitgenodigd, ongeacht sociale status of achtergrond, want elk kind telt!

174 kinderen samen met hun gezin waren aanwezig en we hadden met zijn allen enorm veel plezier. Dit alles kon natuurlijk niet zonder de vele betrokken Rotterdammers en Rotterdamse organisaties die zich vrijwillig hebben ingezet om onze IJsselmonde kinderen en gezinnen een leuke middag te
schenken. Thanx a million ALL: voor je tijd, je inzet, de donaties in allerlei vormen en je bereidheid. Wat een liefde!

Dit evenement is mogelijk gemaakt door: Talentz Skool en Stem Zonder Gezicht ism Donovans Performing Arts, Annuska Nickolson’s Todler Unit, st. Steensoep, Urban Skillz, Drive 2 Connect en Alacritas.

Sponsors: Albert Heijn, Ostoy, Gebied IJsselmonde en JBR

Toys 4 ALL – Klooster Oude Noorden

Toys 4 ALL – Klooster Oude Noorden

Project Toys 4 All, in december 2017 uitgevoerd door SzG, We care and share en St. Blij Gezicht: samen krachten bundelen voor een gemeenschappelijk doel. Met dit project beoogden wij:

  1. Kinderen die vrijwel nooit een speelgoedwinkel binnen kunnen lopen om iets leuks voor zichzelf uit te zoeken als gevolg van armoede binnen het gezin, konden dit nu wel ervaren;
  2. Als gemeenschap leerden wij wat voor kracht er uitgaat van delen, en hoeveel rijkdom er kan ontstaan wanneer men bereid is om te delen;
  3. Wij laten Rotterdam zien dat wanneer WIJ allemaal een beetje van onszelf geven/delen, deze krachten bundelen, samenwerken aan een gemeenschappelijk doel, waartoe WIJ Samen in staat zijn;
  4. En hopen wij anderen te inspireren om ook zoals ons te denken en op hun manier hetzelfde te doen. En of zullen wij manuals delen hoe wij zaken creëren. Zodat WIJ met zijn allen Samen verantwoordelijk worden voor nog heel veel meer Blije Gezichten in onze samenleving;
  5. Met onze projecten, willen wij mensen in de wijk meer in contact brengen en verbindingen laten ontstaan. Wij hebben geleerd dat wanneer je met zijn allen voor een gemeenschappelijk doel staat afkomst, diversiteit, beperkingen geen rol speelt en er weer werkelijk contact ontstaat van Mens tot Mens. En hoe leuk dat is.

Met trots en recht kunnen wij zeggen dat dit gelukt is. Met de hulp van vier stakeholders de AH, Wijkcentrum ’t Klooster en TweedeHandsLundia.

De AH heeft voor ons speelgoed ingezameld, bij mensen en kinderen die bereid waren om iets van zichzelf te delen ten behoeve van anderen. Wijkcentrum ‘t Klooster stelde haar theater beschikbaar, TweedehandsLundia kasten stelde stellages beschikbaar en met mensen uit de Wijk, en de stad bouwden WIJ Samen een ware speelgoedwinkel. Deze drie stakeholders deelden iets van zichzelf en een aantal vrijwilligers deelden hun tijd, er ontstond een speelgoedwinkel, goed voor 800 blije kinderen – 3 hele basisscholen, 4 kinderdagverblijven – die gratis en voor niets 2 tot 3 cadeautjes mochten uitzoeken. En dit alles heeft ons geen cent gekost.

Het resultaat: 800 kinderen blij, kosten 0 cent. De kracht van WIJ SAMEN.