8 day Challenge Toys 4 ALL

,

Madelon van der Tol, studenten van InHolland en SzG bundelden hun krachten en riepen de 8 Day Challenge in het leven.
In 8 dagen tijd wisten wij genoeg gedoneerd speelgoed in te zamelen om een enorme speelgoedwinkel te bouwen op de Agnesschool in de wijk Feijenoord waar 1 op de 3 kinderen opgroeit in armoede. Voor deze kinderen is een bezoekje aan een speelgoedwinkel vaak niet eens weggelegd. Daarom bouwden wij er zelf een!

Krachtenbundeling

Middels het netwerk en onze social media kanalen deelden wij een oproep om speelgoed te doneren. Erasmus X stelde haar locatie beschikbaar als ontvangst- en sorteerplek. Met de studenten en vrijwilligers keken wij het speelgoed goed na en maakten het in orde om op 21 december alles naar de Angesschool te brengen. Samen met de klassenassistenten en moeders die betrokken zijn bij de school bouwden wij in 1,5 uur tijd de winkel op.

Het resultaat? 400 kinderen werden blij gemaakt met een gratis speelgoedwinkel waar iedereen een cadeautje voor zichzelf mocht uitzoeken! Voor de kinderen van groep 7 en 8 was er een speciale doneeractie uitgezet en konden wij hen allemaal verblijden met een bioscoopbon.

Totale kosten: 125 euro. Eten voor de studenten en heel veel tijd en inzet van betrokken Rotterdam

Vaardigheden

Gepubliceerd op

december 22, 2022