Rotterdam Challenge: Zomerkamp kinds die niet op vakantie kunnen!

Rotterdam Challenge: Zomerkamp kinds die niet op vakantie kunnen!

Rotterdam, we’ve got a challenge! Veel kinderen in Nederland kunnen vanwege onvoldoende financiële middelen niet op vakantie, zo ook in Rotterdam.

Wij kunnen een aantal van deze kinderen de mogelijkheid bieden om in de zomervakantie van 2019 een week op kamp te gaan op én rond de Zevenhuizerplas in Rotterdam. Daarnaast zullen deze kinderen ook na de vakantieweek welkom blijven in het multi sport en cultuurvereniging, waar zij deel kunnen blijven nemen aan diverse activiteiten passend bij het seizoen.

Er is in de maand augustus de mogelijkheid voor onze Rotterdamse kinderen (Leeftijdscategorie 10 t/m 15 jaar) om een week te genieten. Zij kunnen tijdens het kamp kennismaken met sporten zoals zeilen, suppen, kajak varen, wakeboarden, waterskiën, tennissen, bowlen en padel.

Op alle dagen wordt voor een gezonde lunch gezorgd. Van ma-do verzorgen we ook het avondeten, waarvan op de donderdag een BBQ wordt gehouden (tijdens de bonte avond).

Het is noodzaak dat we de kinderen een gezonde lunch, tussendoortjes en avondeten aanbieden. De kinderen leven in armoede en hebben soms amper te eten, voeding is een basisbehoefte alvorens ze leuke activiteiten kunnen doen.

Rotterdam, lukt het ons om voldoende geld binnen te halen om onze kinderen een week plezier te laten maken én zichzelf te ontwikkelen?

Dankbaar zijn we dat we te kunnen vermelden dat Jeugdsportfonds €150 per kind doneert!

Voor deze actie werken we samen met deze partijen: Lake7JeugdsportfondsCommunity Sailing en de Talentz Skool. Draag jij ook een steentje bij? Doneer via deze link en/of mail naar vanessaumboh@stemzondergezicht.nl als jij (ook) op een andere manier kan/wilt bijdragen.

We zijn momenteel nog op zoek naar mensen die:

  • de kinderen kunnen vervoeren vanuit de wijk naar de Zevenhuizerplas;
  • eten en/of drinken willen doneren (eten hoeft niet bereid te zijn, hiervoor zijn vrijwilligers);
  • een financiële bijdrage kunnen doen zodat de materialen en instructeurs betaald kunnen worden.
Een dagje Diergaarde Blijdorp

Een dagje Diergaarde Blijdorp

Voor velen vanzelfsprekend maar voor kinderen die in armoede leven is een dagje Blijdorp een droom.

Daarom heeft Stem zonder Gezicht in samenwerking met Rib Rally op 8 maart 2019 een compleet verzorgde dag in Diergaarde Blijdorp georganiseerd voor 100 kinderen die in armoede leven. “Van de kosten van een dagje dierentuin met het hele gezin moeten sommige gezinnen twee weken leven, zoiets kunnen ze dus
nooit betalen. Dit dagje uit vergroot hun wereld.” vertelt Vanessa Umboh.

Stem zonder Gezicht kon 100 kinderen uit de gemeenschap deze dag aanbieden. De organisatie in de aanloop naar de dag en begeleiding op de dag zelf is tevens door Stem zonder Gezicht en haar vrijwilliigers verzorgd. Dit vergt veel tijd en geld, maar samen hebben wij dit mogelijk kunnen maken!

 

Christmas 4 All

Christmas 4 All

Als gevolg van armoede is het voor 1 op de 4 kinderen in Rotterdam niet vanzelfsprekend om een kerstcadeautje te krijgen of een speelgoedwinkel te bezoeken. Stichting Stem zonder Gezicht vindt dat alle kinderen deze ervaring verdienen en roept de samenleving op om samen verantwoordelijkheid te nemen, juist voor die kinderen die onzichtbaar blijven en die wij vaak niet horen.

Toch een cadeautje
Stichting Stem zonder Gezicht werkt samen met Het Gelukshuis,  MiiSoHappy  en Stichting Steensoep om een bus vol gedoneerd speelgoed te laten rijden. Door het bundelen van krachten binnen onze eigen community bouwden we een Amerikaanse bus – de “Drive to Connect Bus” om tot een leuke speelgoedwinkel waar kinderen rijk of arm iets mogen uitzoeken. Zo is iedereen even gelijk, en weten we zeker dat we ook onzichtbare kinderen dienen.

Family Winter Event IJsselmonde

Family Winter Event IJsselmonde

Zaterdag 15 december 2018 ging het dak eraf! Sport, spel, knutselen, graffiti workshop, eigen soep maken optredens van de YTC kids en de enige echte Dirk Scheele in IJsselmonde. En als kers op de taart, een familiebuffet en speelgoed uitzoeken in de Speelgoed bus.
Als gevolg van armoede binnen het gezin, is het voor 1 op de 4 kinderen in Rotterdam niet vanzelfsprekend dat ouders hun kinderen dat te bieden wat wij met zijn allen wensen voor al onze kinderen: gelijke kansen! Dan kunnen wij dat als gemeenschap IJsselmonde toch wel! Dat is de boodschap die wij met zijn allen met dit Family Winter Event wilden uitdragen. Alle kinderen uit IJsselmonde werden uitgenodigd, ongeacht sociale status of achtergrond, want elk kind telt!

174 kinderen samen met hun gezin waren aanwezig en we hadden met zijn allen enorm veel plezier. Dit alles kon natuurlijk niet zonder de vele betrokken Rotterdammers en Rotterdamse organisaties die zich vrijwillig hebben ingezet om onze IJsselmonde kinderen en gezinnen een leuke middag te
schenken. Thanx a million ALL: voor je tijd, je inzet, de donaties in allerlei vormen en je bereidheid. Wat een liefde!

Dit evenement is mogelijk gemaakt door: Talentz Skool en Stem Zonder Gezicht ism Donovans Performing Arts, Annuska Nickolson’s Todler Unit, st. Steensoep, Urban Skillz, Drive 2 Connect en Alacritas.

Sponsors: Albert Heijn, Ostoy, Gebied IJsselmonde en JBR

Wereldarmoededag

Wereldarmoededag

We wonen in de armste stad van Nederland en kinderen zijn daar de dupe van. Stem zonder Gezicht en Talentz Skool vragen alle Rotterdammers om voor deze kinderen (op) te staan.

1 op de 4 Rotterdamse kinderen groeit op in armoede. Dit zorgt voor een flinke achterstand. Zo is het lastig om les te volgen met een lege maag, kunnen veel kinderen niet mee op schoolreis of hebben geen warme kleding in de winter en kunnen niet op een sport. Veel Rotterdammers zijn zich niet bewust van de omvang van dit probleem. Hoewel het niet voor iedereen voelbaar is, wonen we in de armste stad van Nederland.

Kinderlijke wens

Vier kinderen van de Talentz Skool staan op en vragen met een schouwspel aandacht voor Rotterdamse kinderen in armoede. Deze kinderen zien de armoede onder leeftijdsgenoten en zij vinden het belangrijk dat volwassenen goed voor alle kinderen zorgen. Zij geven op hun manier een geluid af dat het ook anders kan: samen en betrokken.

It takes a community to raise a child

Die woensdagmiddag stonden zij op het Stationsplein voor het Centraal Station in Rotterdam en nodigden de passanten uit om hand in hand om de kinderen te gaan staan, zodat er een cirkel van betrokken mensen om de kinderen heen gevormd werd.

Betrokkenheid maakt verschil. En dat is wat wij vragen: sta op voor onze kinderen en vorm een community tegen armoede.

Campagne

Van dit schouwspel werden beelden gemaakt voor een promotievideo voor www.stoparmoedeinrotterdam.nl. Daar is meer informatie te vinden over de gevolgen van opgroeien in armoede. Video hieronder.

Stem zonder Gezicht

Stem zonder Gezicht vormt een stem voor alle kinderen die niet in hun basisbehoeften worden voorzien. Voor de kinderen die onzichtbaar blijven. Wij geloven in de kracht van de community en menen dat gemeenschapsgevoel belangrijk is voor een veilige, vriendelijke en inclusieve samenleving. Stem zonder Gezicht roept de samenleving op om samen verantwoordelijkheid te nemen en alle kinderen, als ‘onze’ kinderen te gaan zien. Een pleidooi voor medemenselijkheid en Rotterdamse daadkracht. Wat als we alle kinderen als ónze kinderen gaan zien en de handen ineen slaan. Dan maken we lokaal een wereld van verschil.

Artikel van RTV Rijnmond

https://www.rijnmond.nl/nieuws/174031/Hand-in-hand-tegen-armoede

Wij hebben ook jou steun nodig, doneer een bedrag of steun ons maandelijks zodat we dit werk kunnen voortzetten en kinderen kunnen helpen.